Evden Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Evden Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Yazar: Emre Genel

Virüs salgınından sonra dünya üzerindeki en büyük etkisi iş sektöründe gerçekleşti. İşsiz kalan, okula gitmeyen veya dışarı çıkamayan herkes evden para kazanma yöntemleri hakkında araştırma yapmaya başladı. Günümüzün en büyük nimeti internet ve bu sayede para kazanmanız hem çok gerçekçi hem de kolay. Ayrıca bu sadece bir tercih meselesi ve bazı insanlar sadece istedikleri için evden çalışmayı tercih edebilir. Evden çalışmanın en güzel yanı ise sabah kalkma, patron stresiyle uğraşma ve yol masrafı ödememek gibi sorunlardan kurtulmaktır. Herkes soğuk kış gününde sıcak evinden çıkmadan para kazanmak ister. Sizin için evden para kazanma yöntemleri hakkında detaylı bir yazı ele aldık.

İnternet Sitesi Açın

İnternet sitesi açmak evden para kazanma yöntemleri arasında en popüler fikirlerden biri. Ancak fikrin bu kadar popüler olmasının sebebi, akabinde birçok zorluğu beraberinde getiriyor. İyi olduğunuz herhangi bir işte kendinizi göstermek ve kullanıcı çekmek iyi bir fikir. Piyasada çok fazla rakibiniz olduğu için bu pastadan pay alabilmek sandığınız kadar kolay değildir. Her şeyden önce içeriğin orijinal, eşsiz ve birtakım kurallara uygun olması gerekir. Ancak iradeyle yapılan her işte olduğu gibi bu işin de sonunda karşılığını alabilirsiniz. Hemen bir yerden başlamak istiyorsanız ilk olarak bir domain satın almalı ve sitenizin kurulumunu yaptırmalısınız.

Online Anketlere Katılın

Özellikle ev hanımları ve öğrenciler, evden para kazanmak için online anketlere katılırlar. Burada mantık, ne kadar çok ankete katılırsanız o kadar çok kazanç elde etmenizi sağlıyor. Kazanç oldukça düşük olabilir ancak günde birkaç saat harcayarak ay sonuna kadar hatırı sayılır bir kazanç elde edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey ise güvenilir bir uygulama üzerinden anketlere katılmak. Anket programlarını dijital mağazalardan indirebilirsiniz.

Bunada Göz At  Konut Sigortası Prim Sorgulama

Dijital Hizmet Verin

Evden nasıl para kazanabilirim diye soruyorsanız, dijital hizmetler verebilirsiniz. Üstelik bunun için ileri derecede bilgisayar bilgisine ihtiyacınız yok. Bugün internette gördüğünüz her türlü ürün ve yerleştirme, basit hizmetler veren çalışanlar tarafından yapılmakta. Örneğin kurumsal bir firma için e-ticaret sitesi ürünlerini ve açıklamalarını yazmak bu dijital hizmetlere örnektir.

Sanal Eğitim Verin

Gitar çalmak, resim yapmak hatta el işi yapabilmek gibi özel yetenekleriniz mi var? O zaman evden para kazanmak için bu yeteneğinizi kullanabilirsiniz. Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya mecraları üzerinden kendinize müşteriler bulabilir ve Skype gibi programlar ile eğitim verebilirsiniz.

3. Şahıs Satıcılar Olun

Dünya genelinde hizmet veren dev internet satış siteleri mevcut. Amazon, Ebay ve Aliexpress gibi sitelerdeki bazı satıcılar, daha büyük kitlelere ulaşabilmek için hizmet verdiği ülkelerdeki satıcılara ihtiyaç duyarlar. Bu yönteme kısaca dropshipping deniyor.

Makale Yazarlığı

Herhangi bir konu hakkında geniş bir bilgi sahibiyseniz veya araştırarak yazabilme yeteneğine sahipseniz makale yazarak para kazanabilirsiniz. Makale yazmak sandığınız kadar kolay değildir ancak imkânsız diye bir şey yoktur. İnternet yazarlığı yapabilmek için yazılarınızın tamamen özgün olması ve Google kurallarına uymak gibi zorunluluklar vardır. Bu işte 100 kelime başı 1 TL’den başlayan fiyatlandırmalarla paralar kazanabilirsiniz.

Editörlük Yapın

Serbest düzenleme ve redaksiyon, doğal olarak serbest yazıdan kaynaklanır. Her yazar doğuştan editör veya redaktör olmasa daha sonradan edinilen bilgi ve tecrübe ile bu işin üstesinden gelebilir ve evden para kazanabilirsiniz.

  1. Serbest editörlük
  2. Kopya editörü
  3. Yardımcı editör
  4. Yönetici editör
  5. Fotoğraf editörü
  6. Makale editörü
  7. Web sayfası editörü
  8. Serbest Redaksiyon

Freelance Muhasebe

Eğer muhasebe mezunuysanız ve bir diplomanız varsa neden evinizden çalışmayasınız? Tek yapmanız gereken evinizi ofisiniz gibi kullanmak ve kendinize müşteri bulmak. Ancak işletmelerin muhasebe elemanı çalıştırma zorunluluğu olduğundan bu konuda zorluk yaşamayacaksınız.

Bunada Göz At  TMMOB Aidat Sorgulama

Evde para kazanabilmenizi sağlayacak işlerden diğerleri

10. E-kitaplar ve Sesli Kitap Seslendirme

En gayretli serbest yazarlar bile bir süre sonra sıkılır ve hayal kırıklığına uğrar. Sözleşmeye dayalı olarak Web içeriği veya blog yazıları yazmaktan sıkıldıysanız veya sadece ufkunuzu genişletmek istiyorsanız, yaratıcı kaslarınızı çalıştıran ve önemli ölçüde pasif gelir potansiyeli taşıyan uzun biçimli projelerle uğraşmayı düşünün.

Web Seminerleri: Uzmanlığınızı

Çevrimiçi anketler ve odak grupları, fikirlerini paylaşmak ve şirketlerin karar alma süreçlerini etkilemek isteyen sıradan kişiler için harikadır. Peki ya konu konusunda iyi niyetli uzmanlığa ya da en azından aranan bir disiplinde ortalamanın üzerinde becerilere sahip olan kişiler?

 

Soru Pazarları: Uzmanlığınızı Satın

İnternet sorularla dolu. Bilgili ve tarafsızsanız, onlara cevap vererek para kazanabilirsiniz.

 

Ücretli Arama: Arama Sorgularınızı Satın

Aramalarınızı izleyen ve tamamlanan her sorgu için size ödeme yapan bir dizi web sitesi ve eklenti sayesinde, şüphesiz her gün yaptığınız aynı çevrimiçi aramalardan küçük ama anlamlı meblağlar kazanabilirsiniz.

 Sosyal Medya Uzmanlığı

Sosyal medya etkileyicisi olmak için milyonlarca takipçiye ihtiyacınız yok. Sosyal medya görgü kurallarının temel kurallarına uymanız ve müşterilerinden sponsorlu içeriği paylaşmanız veya bağlı kuruluş ürünlerini tanıtmanız için size ödeme yapan saygın bir platform bulmanız yeterlidir.

Oyun İncelemesi Yapın

Yeni video oyunlarını ve konsolları test etmek için para kazanmak, oyuncular için bir hayalin gerçekleşmesi gibi geliyor. Ancak video oyunu testi, diğerleri gibi bir iştir. Önemli zaman ve enerji taahhütleri gerektirir. Bu, birkaç dakikayla veya bölünmemiş dikkatinizden daha azıyla yapabileceğiniz bir şey değildir.

Çeviri: Dil Becerilerinizi Satın

Çeviri yazılımı her geçen gün daha iyi hale geliyor ve çevirmenlik işleri, otomasyona ve yapay zekaya karşı savunmasız olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte, çevirmenler için, özellikle ortalamanın üzerinde kelime ustalığı becerisine veya belirsiz dillerde akıcılığa sahip olanlar için hala canlı bir pazar var.

Bunada Göz At  E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

Çevrimiçi Butikler: El İşlerinizi Satabilirsiniz

Evdeki zanaatkarlar için sınır gökyüzüdür. Evde başarılı şekilde yaptığınız ev işlerinizi sosyal medya üzerinden pazarlayarak para kazanabilirsiniz. Eğer müşteri bulmak zor geliyorsa, bunu sizin yerinize yapan aracılar mevcut.

Uzaktan Çağrı Merkezleri: Sesinizi Satın

Teknik destek becerilerinizden emin değil misiniz? Arkadaş canlısı, ikna edici bir konuşmacıysanız, uzaktan çağrı merkezi operatörleri ile pek çok fırsat bulacaksınız.

Web Sitesi Çevirme: Değersiz Web Siteleri ve Alan Adları Satın Alın, Düzeltin ve Satın

Bir web sitesini çevirmek, kişisel bir blog oluşturmaya ve bunlardan para kazanmaya çok benzer. Temel fark, ters çevirdiğinizde, siteyi düzenli bir kâr için satmak gibi açıkça tanımlanmış kısa vadeli hedefe doğru çalışmanızdır. Yol boyunca reklam ve bağlı kuruluş ilişkileri yoluyla para kazanabilir ve kazanmalısınız, ancak siteyi uzun vadede elinde tutmayı düşünmüyorsunuz.

 


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza ve kesenize zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL