En Mutsuz Meslek Çalışanları Hangileri?

En Mutsuz Meslek Çalışanları Hangileri?

Yazar: Emre Kariyer

Hiç en mutsuz meslek çalışanları hangileri diye düşündünüz mü? Aslına bakarsanız herkes büyüdüğünde hayallerinin mesleğini icra etmek ister ancak ne yazık ki küçük bir azınlık bu şansa sahip. Sabah duraklarda, çorbacılarda ve köşe başında işe gitmek üzere yollara düşmüş insanların suratlarındaki üzüntüyü fark ettiniz mi? Bu insanların büyük bir bölümü sandığınız gibi düşüş maaşlardan ziyade, yaptıkları işlerden yana mutsuzlar. Örneğin, iş yerinde dominant bir üstü, iş yerindeki stres veya iş yükünün ağır olmasından ötürü işe giderken ayakları geri geri gider.

En mutsuz meslek çalışanları hangileri sorusuna net cevap verebilmek göreceli olsa da mesleğe bağlı olarak depresyona giren kişilerin sayısı somut verilere sahip olmamızı sağlıyor. Bu meslek grupları neden mutsuz diye soracak olursanız, buna kesin bir şey söylemek mümkün değil ancak kendilerine göre haklı sebepleri olabileceği bariz. Peki en mutsuz meslek çalışanları hangileri?

Muhasebeciler

Günümüde en mutsuz meslek çalışanları hangileri sorusunun ilk cevabı olarak akıllara muhasebeciler gelmekte. Yaptıkları iş yüküne bir de stres eklenince muhasebe çalışanların üzerindeki yük katlanmakta. Yapacakları en ufak hatalar işletmenin vergi cezası almasına, çalışanların eksik para almasına veya iş yerinin fazladan ödeme yapması anlamına gelmekte. İş yerinin tüm harcamalarının kontrolü onlarda ve her ay yapmak zorunda kaldıkları ve yılsonu hesapları da cabası.

Garsonlar

Her zaman iş bulamayanlara “git garsonluk yap” şeklinde telkinleri olduğunu duymuşsunuzdur. Bunun sebebi garson mesleğine olan duyarsızlık mı yoksa kolay olduğunun düşünülmesi mi tartışılır. Ancak garsonluk mesleği sandığınız kadar basit bir meslek değil, aksine bir sanattır. Hem insan ilişkileri konusunda usta hem de yemekler hakkında az çok bilgi sahibi olmanız gerekecektir. Tepsi taşıma sanatı ve 12 saat boyunca durmaksızın koşturmak da çabası. Peki sizce tüm bunların karşılığını alabiliyorlar mı? Elbette hayır. Bir garson, genel olarak asgari ücretten fazlasını almaz. Ne yaptıkları işin kıymeti bilinir ne de hak ettiği ücret.

Bunada Göz At  CV Nasıl Yapılır? CV Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Ağır İşçiler

Ağır işçiler, yaptıkları işe bağlı gelişen meslek hastalıklarıyla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu hastalıkların en basiti bel hastalıkları ve varis. Ancak kanser gibi ölümle sonuçlanan pek çok hastalıkla da baş etmek zorunda kalabiliyorlar. Bu durumda ağır işçilerin en mutsuz meslek grupları arasında yer alması sürpriz değil.

Barmenler

Barmenlik dışarıdan bakanlar için kolay bir iş gibi görünse de işin görünmeyen tarafında ağır bir işçilik ve uzun çalışma saatleri yer alıyor. Barmenlik mesleği yapan insanların büyük bir bölümü günün en güzel zamanında uyur, gece geç saatlerinde 12-13 saat kadar mesai yapabilirler. Bunun dışında sabah yapılan hazırlıkların tüm yükü onlara aittir. Gece herkes eğlenirken onların alkollü çalışanlarla uğraşmak zorunda kalması da cabası.

Satış Görevlileri

Ay sonuna kadar ne kadar maaş alacaklarını bilmemeleri, yüksek hedeflerle verilen pirimler ve sürekli mutlu edilmeye çalışan müşteriler. Satış görevlilerinin iş tanımı olarak ağır iş çalışanları olduklarını biliyor muydunuz?

Tedarikçiler

Tedarikçiler ağır iş yükü altında ezilen başka çalışanlar. Bağlı olduğu kurumlar, yaptıkları reklam ve kampanyalar neticesinde dağıtımların artmasını beklerler. Bunun ilk faturası ise tedarikçilere yüklenmekte. Ağır işçilik, bütün gün yük taşıma ve direksiyon sallamanın yanında rakiplerinden öne çıkmak zorunda kalırlar.

Sağlık Çalışanları

Yaptıkları işin psikolojik baskısından mıdır yoksa kasvetinden mi bilinmez, sağlık çalışanlarının büyük bir bölümü mutsuz çalışanlar olduklarını düşünmekte. Yapılan anketlere göre sağlık çalışanlarının büyük bir bölümü mutsuz.

Bakım Ustaları

Fabrikaların her türlü arızalarına karşı onarım faaliyeti üstlenen bakım ustaları, en mutsuz çalışanlar grubunda olduklarını savunmakta. Elektrik, su ve bilumum arızaların giderilmesinden sorumlu olan emek işçileri, yaptıkların işin ağırlığından olsa gerek işlerinden mutsuzlar.

Kuryeler

Kuryelerin neden mutsuz olduğunu anlamak zor olmasa gerek. Her türlü zorlu hava şartına rağmen siparişleri evimize getirmekle yükümlü olan çalışanlar, iş yerlerinin politikaları altında ezilmekte. Özellikle kargo çalışanları, yetersiz kapasite ile günün büyük bir bölümünde zamana ve eşyalara karşı mücadele etmek zorundalar.

Bunada Göz At  Dijital Pazarlama Danışmanlığı Nedir? Ne İş Yapar?

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza ve kesenize zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL