SGK Gözlük Hakkı Sorgulama

Yazar: Emre SGK

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapmış olduğu bu sistem ile birlikte görme bozukluğu yaşayan vatandaşların belirli bir zaman dilimi içerisinde gözlük alma hakları doğmaktadır. Gözlük camı ve çerçevelerinin yenilenme süreleri 3 yıldır. Normal şartlarda bu süre bitmeden gözlük camı veya çerçevesi alınamıyor ancak görme bozukluğunuzda 0,5 gibi değişiklikler olması halinde 3 yıl beklemeden yenisi alınabiliyor. Daha düşük değişiklik olduğu takdirde bedelini hastanın kendisi karşılaması gerekmektedir.

SGK Gözlük Hakkı Sorgulama nasıl yapılır?

İki şekilde sorgulanabilmektedir. Sms ile ve internet üzerinden gözlük hakkı sorgulaması yapabilirsiniz. Aşağıda detaylı olarak anlatılmıştır.

Sms ile Gözlük Hakkı Sorgulama

Gözlük çerçevesi sorgulamak için CERCEVE yaz boşluk bırakıp TC kimlik No ile yine boşluk bırakıp Aile Sıra NO yazarak 5502 ye gönderin.

Gözlük camı sorgulamak için CAM yaz boşluk bırakıp TC kimlik No ile yine boşluk bırakıp Aile Sıra NO yazarak 5502 ye gönderebilirsiniz.

İnternetten Gözlük Hakkı Sorgulama

Hazır internet başındayken SMS göndermek ile uğraşmak istemiyorsanız aşağıdaki vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak SGK Gözlük Hakkı Sorgulama sistemine e-devlet şifrenizle giriş yapın. Burada gözlük, cam, çerçeve hakkınız olup olmadığını görebilirsiniz. E-Devlet şifrenizle birlikte giriş yaptıktan sonra gözlük hakkınızın olup olmadığını veya ne kadar sürenizin kaldığını öğrenebilirsiniz.

SGK Gözlük Hakkı Sorgulaması için tıklayın.

Çocuklarda gözlük hakkı süresi beklemeye gerek yok

Büyüme ve gelişme çağındaki (18 yaşını doldurmuş ancak 19 yaşından gün almamış olan) çocuklara kullanılması gerekli görülen gözlük cam ve çerçevesinin çocuğun büyüme ve gelişmesi nedeni ile kullanılamadığı ve yenilenmesi gerektiğinin sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi koşuluyla süresinden önce yenilenir.

Bunada Göz At  SGK İşsizlik Maaşı Başvurusu

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza ve kesenize zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL