Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

Yazar: Emre Adalet Bakanlığı Sorgulama

Adınıza açılmış ve taraf olduğunuz dava dosyasını Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama işlemi yaparak öğrenebilirsiniz. Açılan listede ilgilendiğiniz dava dosyası ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için yanında bulunan “Görüntüle” butonuna tıklayarak Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama işlemini detaylandırabilirsiniz.

T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet Şifrenizi kullanarak kimliğiniz doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eğer farklı bir yöntem ile kimlik doğrulaması yapmak istiyorsanız, yukarıda bulunan diğer seçenekleri kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.

Bu hizmet aracılığı ile yurt içi mahkemelerde adınıza açılmış ve taraf olduğunuz dava dosyalarını listeleyebilir ve detaylarını görüntüleyebilirsiniz. İlgilendiğiniz dava dosyasına ait detaylarını görüntülemek için yanında bulunan “Görüntüle” bağlantısını kullanınız.

Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Öncelikle aşağıdaki bağlantıya tıklayarak karşınıza çıkacak olan E-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir. Daha aşağıdaki gibi açılan ekranda Yargı Birimi, İl Adı, Adliye, Birim ve Cüzdan Seri No gibi bilgiler doldurularak “Sorgula” butonuna tıklayınız.

dava-dosya-sorgulama

Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama sayfasına ulaşmak için aşağıdaki adrese tıklayınız.

Mahkeme Dava Sorgulama

Mahkeme Dava Dosyası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu listede görüntülenen bilgiler UYAP sisteminden anlık olarak alınmaktadır ve geçmişte kapanmış dava dosyalarını da içerebilir. Konu ile ilgili taleplerinizi Adalet Bakanlığı’na iletmeniz gerekmektedir. 

Adınıza açılmış ya da taraf olduğunuz davalar ve icra takipleri ile ilgili veriler, ilgili yargı ve yardımcı yargı birimleri tarafından girilen verilerce oluşturulmaktadır. Dosyayı kapatma, işlemden kaldırma, taraf kaydının silinmesi vs. işlemler ile ilgili Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nca herhangi bir müdahale etme imkânı bulunmamakta olup tüm işlemler ilgili yargı ve icra birimlerince yapılmaktadır. 

Tarafı olduğunuz açık ve kapalı dosyaların tamamı bu sayfada görüntülenmektedir. Bu haliyle tüm yargısal işlemler elektronik ortamda gerçekleştirilmekte olduğundan, davalar sonuçlandığında yapılan işlemlerin elektronik ortamdan silinmesi mümkün değildir. 

Sonuçlanan ve kesinleşmesi yapılan davanızın ise kapalı hale getirilmesi yine ilgili yargı birimi tarafından yerine getirilebilmektedir. Bu nedenle dosyalarınızın kapalı hale getirilmesi talebini ilgili yargı birimine yapmanız gerekmekte, akabinde kapalı hale gelen dosyanız e-Devlet ve UYAP Vatandaş Portal sayfasında kapalı olarak görülebilecektir. 

Görüntülemiş olduğunuz bilgiler ise sadece dosyanın taraflarınca görüntülenebilmekte olup üçüncü bir kişi tarafından görüntülenememektedir. İcra takipleri yönüyle de; borcun icra dairesi yerine alacaklı veya vekiline haricen ödeme yapılmak suretiyle ödenmesi durumunda, icra dairesine bu bildirimin yapılması ile gerekli harçların icra dairesine ödenmesi ve takibin işlemden kaldırılmasının istenmesi gerektiği, bu işlemin yapılarak icra dairesince dosya durumunun kapalı hale getirilmesi halinde eş zamanlı olarak e-Devlet sayfasında da dosya kapalı olarak görüntülenebilecektir.

Bunada Göz At  Mahkeme Dava Sorgulama

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza ve kesenize zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL