HGS Borç Sorgulama

Yazar: Emre Genel

Geçiş ihlalleri sonucunda oluşan cezalarınızı ödemediğiniz takdirde 11 kat fazla borçla karşılaşma durumunda kalırsınız. Bu yüzden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini aksatmadan takip etmeli varsa borcunuz zamanında ödemelisiniz. HGS borç sorgulama bağlantısıyla birlikte borcunuz varsa ne kadar olduğunu ve ödeme yollarını görebilirsiniz.

HGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Çıkış şeritlerinden geçilmesi halinde sürücülerden cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir. Bu uygulama 14 Mayıs 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10. maddesi gereğince yapılmıştır. Dolayısı ile OGS, KGS, ve HGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir. Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir.

hgs-geçiş-ihlali-sorgulama

Ceza Geçiş Ücreti Uygulanmayacağı Durumlar

OGS ve KGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 7(yedi)gün içinde OGS ya da Kredili KGS abonesi(yeni üyelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 7 (yedi) gün içinde HGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

Bu nedenle geçiş yapılan şerit bilgisi önem arz etmektedir..

OGS-KGS şeridinden geçiş ihlali yapan bir kişi ihlal yapılan araç için 7 günlük sürede HGS abonesi olursa cezası normal ücrete çevrilemeyecektir. Aynı şekilde HGS den geçiş yapan bir sürücü 7 günlük sürede geçiş yapan araç için OGS ya da Kredili KGS abonesi olması durumunda geçiş ihlal cezası normal ücrete çevrilmeyecektir. HGS borcunu öğrenmek için aşağıdaki adrese tıklayınız.

HGS Borç Sorgulama

Bunada Göz At  Pamukkale Turizm Sefer Sorgulama

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza ve kesenize zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL