En İyi Yatırım Aracı 2020 Nedir?

En İyi Yatırım Aracı 2020 Nedir?

Yazar: Emre Genel

En İyi Yatırım Aracı 2020 Nedir?

Herkesin bildiği üzere günümüzde birikim ve yatırım yapmak oldukça önemlidir. Büyük büyük dedenizden kalma bir servetiniz yoksa, kendi servetinizi kendiniz oluşturmalısınız. Büyük bir servet oluşturmanın yolu şüphesiz doğru yatırım yöntemlerinden geçer. En iyi yatırım aracı 2020 denildiğinde herkesin aklına belli başlı yöntemler gelmektedir. Ancak tahmin ettiğinizden çok daha fazla yöntem en iyi yatırım aracı 2020 başlığı altında sıralanabilir.

2020 Yılında Neye Yatırım Yapılmalıdır?

Eğer elinizde bir miktar bütçe ve yatırım fikriniz varsa 2020 yılında neye yatırım yapılmalıdır diye soruyorsunuzdur. İşte 2020 yılında neye yatırım yapılmalıdır sorusunun cevabı:

  1. Altın: Altın yatırımı yüzyıllardan beri yapılmaktadır ve günümüzde hala önemini sürdürmektedir. Altın yatırımı kesinlikle uzun vadeli olarak düşünülmelidir. Siz de altına yatırım yaparak uzun vadede yatırımlarınızı katlayabilirsiniz. Satarken zarar etmeyen bilezik modelleri hakkında yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
  2. Borsa: dünyanın en çok yatırım yapılan alanlarından biri şüphesiz borsadır. Siz de borsaya giriş yaparak hisse senedi alıp satabilirsiniz. Borsa mantığı şu şekilde işler: şirketler hisselerini borsa üzerinden satışa çıkarır ve mantıklı bulan yatırımcılar bunları satın alır. Hisse senetleri yükselince satabilir ya da senetleri ellerinde tutabilirler.
  3. Döviz: Döviz alımı uzun vadede iyi para kazandıran ancak riskli bir yatırım aracıdır. Döviz yatırımı yapmayı düşünüyorsanız öncelikle kısa bir araştırma yapmanızı öneririz. Arama motorlarından ulaşacağınız sitelerde ekonomistlerin düşüncelerini ve yorumlarını okuyabilirsiniz.
  4. Faiz: Kesinlikle risksiz ve uzun vadede kazandıran bir yatırım yöntemidir. En avantajlı faiz veren bankaları tespit ettikten sonra paranızı o bankada faize yatırabilirsiniz. Örneğin 100.000 TL tutarında bir paraya sahipsiniz ve yıllık faiz oranı %8 olan bir banka buldunuz. 1 yıl boyunca paranızı o bankada tuttuğunuzda 8.000 TL gibi bir kazancınız olacaktır. Yukarıda da söylendiği gibi en iyi yatırım aracı 2020 fikirlerinde en güvenli yöntem faiz yöntemidir.
  5. Yatırım Fonu: İyi yatırım araçlarından biri de yatırım fonlarıdır. Yatırım fonları genellikle parasını nasıl kullanacağını bilmeyen kişiler tarafından tercih edilir. Bir yatırım fonuna para yatırmadan önce mutlaka detayları öğrenin.
  6. Hazine Bonoları: Hazine bonoları yöntemi genellikle elinde çok miktarda para olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Hazine bonosunu devlete paranızı emanet etmek gibi düşünebilirsiniz. Yine en düşük riske sahip uzun vadeli yatırım araçlarından biridir.
Bunada Göz At  Evden Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

En İyi Yatırım Aracı 2020

İyi Bir Yatırımcı Nasıl Olunur?

İyi bir yatırımcı nasıl olur sorusunun cevabı şüphesiz sabırdır. Sabırlı olan yatırımcılar her zaman kazanırlar. Örneğin altına yatırım yaptığınızı ve tam 1 milyon liralık altın aldığınızı düşünün. Ertesi gün aldığınız altınları bozdurmaya kalkarsanız ne yazık ki hiçbir kar edemez, hatta zarar bile edemezsiniz. Bütün yatırımlar uzun vadeli yapılır. Uzun vadeli yapılan yatırımlar daha çok kazandırır. Bu nedenle iyi bir yatırımcı olmak istiyorsanız sabırlı olmanız gerekmektedir.


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza ve kesenize zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL