Çalıntı Araç Sorgulama

Yazar: Emre Diğer Sorgulama Araçları

Ülkemizde otomobil sektöründe hızlı gelişmeler yaşanması ile, trafiğe çıkan araç sayısında da büyük artışlar görülmektedir. Trafiğe çıkan araçlara genel olarak bakıldığında; 1. El araçların çokluğu kadar 2. El araçlar da bulunmaktadır. Bu durumda araç kontrolleri de zorlaşmakta, özellikle de çalıntı araç sorgulamaları zorlaşmıştır. Neyse ki günümüzde teknoloji de bir o kadar ilerlemiş ve araç sorgulama işlemleri de daha pratik hale gelmiştir. Artık arabanın plakasının bilinmesi ile çalıntı araç sorgulama işlemi kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu özellik günümüz teknolojisinin geldiği son noktalardan bir tanesidir.

ÇALINTI ARAÇ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Çalıntı araç sorgulama işlemi yapmak için, e devlet web sitesine giriş yaparak işe başlamanız gerekir. Site üzerinde göreceğiniz sorgulama ekranından, işleminizi gerçekleştirmeye devam edebilirsiniz. Ekrana araç plakanızı yazmanız yeterli olacaktır, araç ile ilgili gerekli bilgiler size verilecektir. Bu şekilde siz işleminizi zaman ve emek israfı yapmadan bitirebileceksiniz. Sistem size, aracın çalıntı olup olmadığı hakkında gerekli ve yeterli bilgileri aktaracaktır. Tabi bu işlemi e devlet üzerinden gerçekleştirmek, üyelik isteyen bir durumdur. Çünkü sisteme giriş yapabilmeniz için TC kimlik no ve devlet portal şifresi gereklidir. Bu yüzden üyeliğiniz yok ise buradan sorgulama işleminizi yapmanız mümkün değildir. Fakat bu durumun çözümü de oldukça basittir. E devlet şifresi PTT üzerinden alınmaktadır, yani siz de PTT ile e devlet şifresi alarak bu problemi çözüme kavuşturabilirsiniz.

Görüldüğü gibi çalıntı araç sorgulama işlemi gayet kolay bir şekilde halledilmektedir, günümüzün önemli sorunlarından olan çalıntı araç problemi de bu şekilde çözüme kavuşmuştur. Bu sayede araç ile ilgili bu şekilde bir durumun olup olmadığı, anlaşılmakta ve sonrasında da istenmeyen sıkıntıların yaşanmasına gerek kalmamaktadır.

Bunada Göz At  İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza ve kesenize zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL