Az sermayeli dükkân açmak yolları

Az sermayeli dükkân açmak yolları

Yazar: Emre Kariyer

Az sermayeli dükkân açmak, kulağa gerçek olamayacak kadar güzel geliyor. Ancak bu bir hayal değil ve herkes çok fazla para açmadan kendi işinin patronu olabilir. Düşük bütçeli dükkanların ortak noktaları, küçük bir alana açılabilmeleri, çok fazla malzeme gerektirmemeleri ve tek bir eleman ile çevrilebilmeleridir. Az sermayeli dükkan açmak isteyenlerdeniz, okumaya devam edin.

Sandviç Dükkânı

Sandviç dükkânı az sermayeli dükkan açmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında değildir ancak bu kârlı bir iş olmadığı anlamına gelmez. Sandviç dükkanları, hızlı atıştırmalık sunan, sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerdir. En güzel yanı ise sadece birkaç dakika içerisinde yapılabilmesi ve ucuza mal edilmesidir. Bir sandviç dükkânı açmak için tek yapmanız gereken uygun bir işyeri bulmak, bölmeli bir tezgah ve buzdolabı. Sandviç dediğimiz şey, jambon, salam, yeşillik, domates ve peynir gibi basit malzemelerle yapılabilir. Bu da onun çekici bir yiyecek olmasını sağlar. Dikkat çekebilen bir tabela, ucuz fiyatlar ve güzel bir konumda çok para kazanabilirsiniz.

Dilim Pizza Dükkânı

Dilim pizza dükkânı açmak son zamanlarda popüler olan iş fikirleri arasındadır. Özellikle İstanbul’un işlek semtlerinde dikkat çeken bu işletmeler, Avrupa’dan ülkemize gelen rol modellerdir. Başlarda riskli gibi görünse de zamanla insanlar bu fikri benimsedi. Dilim pizza açmak basit ve ucuzdur. İhtiyacınız olan bir bar, bar tabureleri, ilgi çekici bir dükkân tasarımı ve pizza fırını. Pizzalar dilim fiyatı üzerinden satıldığı için hem rağbet görür hem de sürümden kazandırır.

Sosisli ve Patates Büfesi

Özellikle vapur iskelelerinin yanlarında yer alan küçük büfelerin ne kadar müşterisi olduğunu fark ettiniz mi? Evet, sosisli ve patates satan bu tip büfeler her zaman ilgi çekici olmuşlardır. Çünkü patso ve hot dog adı verilen bu ekmek arası atıştırmalıklar sadece çok lezzetli değil, aynı zamanda ucuz da. Hem satanın hem de satın alanın kazanç sağladığı bu tip işletmelerin getirisi düşündüğünüzden daha fazla olur. Düşük sermaye ile dükkan açmak isteyenler, bir sosisli tezgahı, endüstriyel kızartma makinası, litrelik ketçap ve mayonez ile günlük yüzlerce satış yapabilirler.

Bunada Göz At  Yabancı Dil Öğrenmenin Pratik Yolları Nelerdir?

Atış Poligonu

Atış poligonu açmanın en güzel yanı, satış yapmak için sürekli sermaye koymanıza gerek kalmaması. Yani sadece işletmeyi açarken belli bir ücret harcasınız ve daha sonrasında hizmet satışı yaparsanız. Sadece birkaç metre karelik dükkanlara atış poligonu açabilirsiniz. Genelde 30 atış başına ücretlendirme yapılır ve ihtiyacınız olan hedef ve bir havalı tüfektir. Burada dikkat etmenizi tavsiye edeceğimiz şey, işletmenizin kalabalık bir yerde yer almasıdır.

Petshop Dükkânı

Az sermayeli dükkan açmak

Günümüzde hemen her apartmanda birkaç evcil hayvan beslenmekte. Evcil hayvanların masrafı mamadan ibaret değildir. İç ve dış parazit, oyuncak, mama kabı, tasma ve benzeri birçok ürün satılır. Eğer işlerinizi biraz daha ileri taşımak isterseniz, kuş ve akvaryum balığı ürünleri de satabiir ve daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.

Çay Ocağı

Az sermayeli dükkan açmak

Çay ocağı açmak için ihtiyacınız olan tek şey var, o da endüstriyel bir çay ocağı. Gerisi sadece çay satmakla alakalıdır. Bu tip işletmeler sürümden kazanç elde ederler ve ne kadar kalabalık yerlerde olurlarsa o kadar fazla kazanç elde ederler.

Kahve Dükkânı

Az sermayeli dükkan açmak

Avrupa’dan ülkemize gelmiş bir başka sektör, küçük kahve dükkanları. Bunun için sadece 10 metrekarelik bir dükkân yeterli olacaktır. Eğer gurme kahve çeşitleriniz fazlaysa, elit müşteriniz de o kadar çok olacaktır.


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza ve kesenize zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL