2021 Yılı İçin Yeni İnovasyon Fikirleri

2021 Yılı İçin Yeni İnovasyon Fikirleri

Yazar: Emre İnceleme

21. yüzyıl yeni iş fikirleriyle birlikte öngörülemeyen şekilde büyümeye devam ediyor. 2020 yılı itibariyle hayatımızı etkileyen en önemli dinamikleri virüs salgını göstermişti. Covid-19 dünyada bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş birçok yenilikçi fikri yaşam şekillerini hayatımıza sokmuş oldu. Elbette 2021 yılı için yeni inovasyon fikirleri de bu bağlamda gelişecek. Risk grubu olarak adlandırılan sektörlere yatırım yapanlar bu salgınla birlikte çok ciddi kayıplar yaşamış, dünya genelinde ilk 100 bin listesinde olan firmalar bu süreci lehine çevirerek büyük sıçramalar yapmıştı.

2021 yılı için yeni inovasyon fikirlerinin büyük bir kısmı bu değişimden esinlenecek gibi görünüyor. Birçok firma virüsten önce gündeme dahi gelmemiş fikirlerin aslında pratikte uygulanabilir olduğunu görmüş oldu. Teknolojinin de vermiş olduğu etkiyle beraber birçok yenilikçi fikir süreci farklı yönlere doğru şekillenmiş oldu.

Yenilebilir enerji

Uzun süredir olduğu gibi bugün de yenilenebilir enerji kaynakları ve bu alanda geliştirilen iş fikirleri gelişmeye devam ediyor. Dünyanın başlıca sorunları arasında yer alan çevre problemleri, 2021 yılı için inovasyon fikirleri arasında yer alıyor. Dünya nüfusunun hızla artmaya devam etmesi ve enerji kaynaklarının tükenmeye başlamasından söz edilmesi, uluslararası ekonomiler için de şimdilik bir tehlike yaratıyor. Bu sebepten, kendi elektriğini üreten ev, düşük enerji sistemleriyle çalışan cihazlar, kendi kendini şarj eden araç gibi pek çok fikre yeni atılımlar yapılması bekleniyor. Bu anlamda elini hızlı tutan ve sorunsuz bir teknoloji geliştirebilen firmalar turnayı gözünden vuracaktır.

Mobil uygulamalar

2021 yılının mobil uygulamalar için bir patlamaya sebep olacağını söylemek için kâhin olmaya gerek yok. Pazarda hala günden güne piyasaya sürülen binlerce uygulamadan söz etmek mümkün. Bu sayılar giderek artmaya devam ediyor ve yeni iş fikirleri arayışında olanların iştahını kabartıyor. Üstelik birkaç yüz dolara kurulan uygulamaların bugün dünyanın en büyük uygulamaları arasında yer alması, canlı bir örnek teşkil ediyor. Bunun dışında çok fazla uygulamanın olması, rekabet seviyesini arttırıyor, bu bir olumsuzluk gibi görünse de kaliteli uygulamaların önce çıkması sürpriz değil.

Bunada Göz At  2021 Yılında Ekonomiyi Bekleyen Tehlikeler Nelerdir?

Bugünün dünyasında değişim hızı her zamankinden daha hızlı gerçekleşiyor. Değişikliklerin farkına varmak, yalnızca işletmelerin değil, aynı zamanda bireylerin de kendilerini sürdürmeye adapte etmelerine yardımcı olacaktır. Hızlı teknolojik yenilikler, herkesin daha üretken ve erişilebilir olmalarına yardımcı olacak yeni teknoloji biçimlerini ve iş modellerini benimsemesini de çok önemli hale getiriyor. İnsanların hayatını kolaylaştıracak yeni mobil uygulamalar 2021 yılı için inovasyon fikirleri arasında popüler bir konumda yer alıyor.

Sağlık sektörleri

Ne olursa olsun dünya genelinde asla ölmeyecek sektörlerin başında sağlık sektörü geliyor. Ancak virüs salgını hali hazırdaki sağlık sektörünün yeterli olmadığını gösterdi. 2020 yılı itibariyle hayatımıza pek çok farklı sağlık sistemi dahil oldu ancak bu henüz bir başlangıç. 2021 yılı için inovasyon fikirleri arayanlar sağlık sektörüne yatırım yapmayı düşünebilir.

E ticaret

İnsanların birçoğu e-ticaret sitelerini genel rutinleri haline getirmiş durumda. Market zincirlerinin satışlarındaki azalmaların en büyük sebebi bu. Bugün araba dahil her şeyi e-ticaret siteleri üzerinden satın alabilmek mümkün. Artan nüfus ve teknolojik ürünlerin kullanımındaki artış çevrimiçi satış sitelerinin popülaritesini arttırdı. Bu sitelerin borsadaki hisse değerlerinin pastadan büyük bir pay aldığının bir göstergesi niteliğinde.

Evden çalışma yazılımları

Salgından sonra bazı sektörlerin evden çalışabilmesinin mümkün olduğu fiilen görülmüş oldu. Hatta bugüne kadar hiçbir şekilde gündeme gelmemiş olan konunun aslında ütopik olmadığı da anlaşılmış oldu. Sektörlerin birçoğu hazırlıksız yakalanmış olmasından ötürü geçiş süreci sancılı oldu. Ancak 2021 yılı için inovasyon fikirleri arasında evden çalışma yazılımları göze çarpıyor. Pek çok yazılım ve donanım firması bu alanda yenilikçi fikirlerini duyurmaya başladı bile.


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza ve kesenize zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL